Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i sve trljajte među dlanovima da dobijete grudice za posipanje.
Grudice ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog kalupa za torte (26 cm Ø) i pritisnite.
Gurnite kalup na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Postavite obruč kalupa oko ohlađene podloge torte.
Za nadjev od jogurta izmiješajte jogurt sa šećerom, koricom limuna i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jogurtom pa umiješajte u ostalu masu. Kad masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje. Nadjev stavite na podlogu i razmažite.
Za nadjev s jagodama napravite pire od jagoda sa šećerom i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jagodama i umiješajte u ostalu masu.
Stavite nadjev s jagodama na nadjev od jogurta i pomoću vilice lagano izmiješajte (da dobijete mramorni uzorak).
Tortu stavite 3 sata u hladnjak.
Za ukrašavanje skinite obruč kalupa za torte. Istucite čvrsti šlag od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom prema uputi na omotu. Tortu po želji ukrasite sa šlagom i listićima matičnjaka.
Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači