List papira za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini pjenasto tucite 1 minutu. Šećer pomiješan vanilin šećerom usipavajte tijekom 1 minute i smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s cimetom i praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte mljevene lješnjake. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Biskvit odvojite od kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje. Biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj za torte.
Tučeno vrhnje kratko istucite. Uz stalno miješanje uspite Kremfix i čvrsto istucite tučeno vrhnje. Kratko umiješajte vanilin šećer i šećer. Kratko dodajte mljevene lješnjake. Oko 3 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Polovicom kreme premažite donju podlogu. Stavite na to gornju podlogu i lagano pritisnite. Premažite preostalom kremom.
Nanesite oko 12 hrpica tučenog vrhnja, a sredinu torte pospite s polovicom mljevenih lješnjaka. Preostale lješnjake karticom za tijesto utisnite u rub torte. Ostavite tortu da stoji najmanje 2 sata u hladnjaku.
Neposredno prije posluživanja na hrpice tučenog vrhnja i na tortu stavite kuglice Giotto®.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti