Za tijesto stavite brašno u posudu i dobro promiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo da se diže dok se ne udvostruči.
Tijesto izlupajte na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i ostavite da miruje oko 5 minuta. Tijesto razvaljajte u oblik kruga (Ø 26 cm), stavite u namašćeni kalup za torte (Ø 26 cm) i više puta probodite vilicom.
Za smjesu od badema zakuhajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom, medom i tučenim vrhnjem i ostavite da kuha oko 1 minutu. Maknite sa štednjaka i umiješajte listiće badema. Raspodijelite smjesu po tijestu i ostavite da stoji oko 10 minuta.
Kalup stavite na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180ºC
Pećnica na vrući zrak: 160ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit dva puta vodoravno prerežite. Podlogu od badema razrežite na 14 komada. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i okružite obručem za torte, pritom ostavite slobodan rub od približno 1 cm.
Pire od malina stavite u posudu i metlicom za snijeg pomiješajte s jogurtom i šećerom. Želatinu pripremite prema uputama na omotu i pomiješajte s 1 žlicom smjese od malina i jogurta. Mješavinu želatine umiješajte u preostalu smjesu i kada se počne stvrdnjavati umiješajte tučeno vrhnje.
Oko 4 žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku kruga (Ø 8 mm) i stavite na hladno. Polovicu preostale kreme premažite po donjem biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i premažite preostalom kremom i poravnajte. Tortu dva sata stavite na hladno.
Skinite obruč za torte i podijelite tortu na 14 komada. Vrećicom za ukrašavanje istisnite 14 krugova na tortu. Potom narezane komade podloge od badema raspodijelite po torti.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti