Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom te mješavinu postupno dodajite uz istovremeno miješanje jednu minutu, pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakao mrvicama i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje.
Mekani maslac u posudi mikserom (metlicama) izmiješajte u mekanu smjesu. Dodajte šećer u prahu i liker te kratko pjenasto istucite, najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.
Oprezno povucite papir za pečenje s biskvita. Biskvit dva puta vodoravno prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite 1 žlicom marmelade. Potom u tankom sloju premažite s 1/3 kreme od maslaca, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Srednji biskvit također premažite najprije marmeladom, a potom kremom od maslaca. Stavite gornji biskvit i lagano pritisnite. Tortu u cijelosti premažite ostatkom kreme. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje sat vremena.
Prije posluživanja fondant obojite s malo zelene i plave jestive boje. Ako fondant postane premekan, posipajte ga šećerom u prahu i umijesite. Fondant razvaljajte između velike razrezane vrećice za zamrzavanje (promjera oko 31 cm) i stavite na sredinu torte. Poravnajte deku od fondanta počevši od sredine prema rubu i pritisnite na rubu. Višak fondanta odrežite. Oštrim nožem ucrtajte stabljike u fondant. Bijelim šećernim pismom zalijepite ukrasne cvjetiće.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači