Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, uspite uz stalno miješanje tijekom 1 min. pa masu tucite još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Neka se podloga ohladi u kalupu na rešetki za kolače.
Slatko vrhnje sa šećerom ulijte u srednje veliki lonac, pustite da zakipi i kuhajte otprilike 1 min. Miješajući metlicom tijekom 1 min. umiješajte Želatine fix. Umiješajte jogurt, pa masu stavite u hladnjak dok ne počne želirati. Operite i očistite jagode. Kremu rasporedite po podlozi u kalupu. Pustite jagode da utonu u kremu. Tortu stavite najmanje 4 sata u hladnjak, najbolje preko noći.
Nožem od pribora za jelo pažljivo odvojite obruč kalupa za torte pa ga skinite. Kolač odvojite velikim nožem s dna kalupa i premjestite na pladanj za torte.
Jagode operite, očistite, narežite na komade, zajedno sa šećerom stavite u blender i napravite pire. Tortu poškropite s umakom, a ostatak umaka poslužite sa strane.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači