Dno kalupa za torte namastite, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Stavite brašno u zdjelu, dodajte preostale sastojke osim keksa Amaretti i jestive boje. Mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Podijelite tijesto na 3 dijela. Prvi dio tijesta (1/3) stavite sat vremena u hladnjak. Drugi dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte i probodite vilicom nekoliko puta. Oko podloge namjestite okvir kalupa i stavite peći u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Prhko tijesto odmah nakon pečenja izvadite iz kalupa i stavite na kuhinjsku rešetku da se ohladi. Potom, ohlađeno, stavite na pladanj za torte. Kalup za torte operite, namastite i ispecite treću polovicu tijesta.
Kekse Amaretti izdrobite na veće mrvice. Izvadite tijesto iz hladnjaka i zajedno sa izdrobljenim keksima umijesite; po potrebi dodajte još malo brašna. Tijesto s mrvicama podijelite i jednu polovicu obojite crvenom jestivom bojom. Crveno i neobojano tijesto s mrvicama raspodijelite po limu za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Izvadite lim iz pećnice i zajedno s papirom za pečenje ostavite da se ohladi. Ohlađeno pečeno tijesto s keksima još jednom usitnite rukom.
Operite ribiz i odvojite bobice od peteljki. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Od 300 ml mlaćenice, 50 g šećera i praška za puding prema uputama na omotu skuhajte puding i u pudingu otopite omekšanu želatinu. Dodajte preostale sastojke osim vrhnja za šlag i voća. Istucite vrhnje u čvrsti šlag. Čim se smjesa počne zgušnjavati, dodajte šlag. Prepolovite nadjev. Polovicu mrvica i polovicu voća dodajte u jednu polovicu nadjeva. Stavite prsten za torte oko podloge od prhkog tijesta. Po podlozi ravnomjerno raspodijelite nadjev s mrvicama i voćem. Stavite drugi sloj prkhog tijesta i premažite nadjevom. Na kraju po kremi kao ukras raspodijelite preostale mrvice i voće. Stavite tortu najmanje 3 sata u hladnjak.
Prije posluživanja oprezno uklonite prsten za torte.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti