Namašćeni, pobrašnjeni kalup za torte (ø 26 cm) obložite piškotama.
Za izradu smjese u posudu redom dodajte sastojke i dobro ih pomiješajte.
Kuhačom umiješajte ribiz. Smjesu stavite u kalup za torte i poravnajte.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte šećer, med, maslac i tučeno vrhnje i na niskoj temperaturi pustite da lagano vrije dok ne poprimi gustu konzistenciju. Maknite smjesu sa štednjaka i umiješajte listiće badema.
Tortu izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Preljev žlicom ravnomjerno raspodijelite po torti. Tortu ponovno stavite u pećnicu i pecite još oko 25 minuta na istoj temperaturi.
Odvojite tortu od obruča, ostavite da se hladi oko sat vremena u kalupu i tek potom skinite obruč. Ostavite tortu da se do kraja ohladi i pospite ju šećerom u prahu.
Torta se prekrivena, na hladnom i suhom mjestu može čuvati oko 3 dana.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači