Ostavite šljive na cjediljci da se dobro ocijede. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte. Postupno dodajte šećer, Finesse aromu i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje miješajte oko 1/2 minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i polovicom badema te u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto rasporedite u kalupu za torte. Pospite preostalim bademima i rasporedite šljive po tijestu.
Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (lopaticama) izradite krupne mrvice tijesta. Mrvice pospite po šljivama. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i ostavite kolač na dnu kalupa da se ohladi na rešetki za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači