Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.
Zagrijte pećnicu:
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promiješajte na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem dijelu prethodno zagrijane pećnice.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Izvadite kalup iz pećnice. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomjernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na pladanj za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.
Za nadjev proberite šumsko voće i operite ga. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite slatko vrhnje i ostavite 1 vrhom punu žlicu sa strane (da se hladi). Pomiješajte svježi sir s ostalim sastojcima. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte s oko 4 žlice smjese od sira, potom to umiješajte u ostatak smjese od sira. Polako umiješajte tučeno vrhnje.
Polovicu nadjeva raspodijelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodijelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodijelite ostatak nadjeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodijelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.
Tučenim vrhnjem koje ste ostavili sa strane premažite rub. Tortu ukrasite preljevom od šumskog voća i prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači