Pladanj za torte obložite listom papira za pečenje i na to stavite zatvoren obruč za torte. Ostavite maline da se otope u posudi.
Strugačem za povrće od čokolade naribajte 1 veću žlicu čokolade i ostavite ju sa strane. Preostalu kuvertiru usitnite i otopite na pari na niskoj temperaturi. Rižine vafle sitno narežite, dobro pomiješajte s ribanom koricom i kuvertirom. Smjesu raspodijelite po kalupu i utisnite kao podlogu. Do nastavka pripreme držite podlogu u hladnjaku.
Listiće želatine namočite na 5 minuta u hladnoj vodi (listiće želatine pojedinačno stavljajte u vodu). Pomiješajte maline s polovicom šećera. Svježi kremasti sir s jogurtom, preostalim šećerom i vanilin šećerom izmiješajte u glatku smjesu. Želatinu lagano istisnite i miješajući zagrijavajte sve dok se želatina u potpunosti ne otopi. Najprije sa želatinom pomiješajte 4 žlice smjese svježeg sira, a potom pomiješajte ostatak želatine sa smjesom od svježeg sira.
Polovicom kreme premažite hrskavo dno. Preostalu kremu pomiješajte s malinama, žlicu po žlicu kreme dodajte na svijetlu kremu i razmažite. Stavite tortu najmanje 3 sata u hladnjak.
Lopaticom za torte odvojite papir za pečenje i skinite ga. Obruč kalupa za torte odvojite kuhinjskim nožem i skinite ga. Tortu ukrasite čokoladom i probranim malinama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti