U odgovarajućoj posudi izmiksati omekšali maslac, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodati Dr. Oetker aromu bourbon vanilije, a zatim i žumanjke te izmiksati. Dodati prosijane suhe sastojke i zamijesiti tijesto. Podijeliti na 3 jednaka dijela, oblikovati u kugle i zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti u hladnjaku 1 h.
Dok se tijesto hladi pripremiti šablonu za zeca (isprintati i izrezati). Pećnicu uključiti na 170 °C da se zagrijava. Prvi dio tijesta razvaljati na blago pobrašnjenom papiru za pečenje na debljinu od oko 3 mm, postaviti na tijesto papir i oštrim nožem izrezati oblik zeca. Ostatke tijesta sjediniti i vratiti u frižider dok ne napravite i druga dva biskvita. Zeca zajedno sa papirom za pečenje prebacite u odgovarajući lim aza pečenje. Izbockajte tijesto vilicom i prije pečenja stavite u zamrzivač na oko 10 minuta.
Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi, a hlađenjem će keks očvrsnuti. Manje forme keksića zahtijevaju kraće vrijeme pečenja (oko 10 minuta) zato razdvojite pečenje većih i manjih oblika. Postupak ponovite i sa preostala 2 dijela tijesta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Čokoladu izlomiti u odgovarajući lonac, preliti sa 2 dl slatkog vrhnja i zagrijavati na umjerenoj temperaturi uz miješanje dok se sva čokolada potpuno ne otopi. Maknuti da se hladi 15 minuta. Dodati mascarpone sir u koji smo prethodno dodali 2 vrećice limun šećera i izmiksali. Sir u ganache kremu umiješati silikonskom špatulom dok se potpuno ne sjedini s kremom.
Preostalih 1 dl slatkog vrhnja izmiksati i dodati u prethodnu smjesu uz ručno miješanje silikonskom špatulom. Ostaviti na hlađenje dok se krema ne stisne. Ohlađenu kremu prebaciti u plastičnu slastičarsku vrećicu u koju smo stavili željeni zvjezdasti ili okrugli nastavak.
U drugu plastičnu slastičarsku vrećicu staviti par žlica marmelade od jagoda.
Na tanjur za torte položiti prvi biskvit, nanijeti fil, a zatim i pekmez od jagoda te postupak ponoviti i sa drugim biskvitom, a na treći nanijeti samo bijeli fil i ukrasiti po želji jagodama i kumkvatom, listićima mente, pistacijama i šarenim šećernim mrvicama. Tortu čuvati na sobnoj temperaturi u zvonu za torte nekoliko sati, a zatim poslužiti.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti