Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.
Tijesto izvaljajte u obliku kruga (26 cm Ø) i položite na namašćeno dno kalupa za torte (26 cm Ø).
Gurnite kalup na rešetki u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Za masu jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijajte preko mase i zajedno s grisom od durum pšenice kuhačom umiješajte.
Masu ulijte u kalup za torte (26 cm Ø) s namašćenim dnom i poravnajte.
Kalup na rešetki gurnite u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Bijelu čokoladu napunite u vrećicu za štrcanje. Na listu papira za pečenje ištrcajte 3 trake koje će svaka biti oko 10 cm visoke i 40 cm dugačke i ostavite da otvrdnu.
Ohlađeni biskvit 1 puta (vodoravno) prerežite. Prhko tijesto premažite s pekmezom, položite jednu polovicu biskvita na to i postavite obruč od kalupa za torte oko podloge.
Za kremu od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte mileram, jogurt, sirup od bazge i šećer. Umiješajte šlag pa kremu prepolovite.
Svaki omot želatine pripremite s po 6 žlica vode prema uputi na omotu. Jednu pripremljenu želatinu zagrijte i izmiješajte s 4 žlice jedne od pripremljenih polovica kreme pa umiješajte u preostalu kremu. Kremu s jestivom bojom obojite do željnog tona.
Zagrijte drugu pripremljenu želatinu, izmiješajte s 4 žlice druge polovice kreme pa umiješajte u preostalu kremu.
Crvenu kremu namažite po biskvitu pa po njoj bijelu kremu. Počevši iz sredine 5-6 puta povucite vilicom crvenu kremu u bijelu kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Položite drugi dio biskvita na kremu.
Jednu jagodu odvojite. Od ostalih jagoda i sirupa od bazge načinite pire i pomiješajte s vodom. Mješavinu jagoda i vode s preljevom za torte uz stalno miješanje zakuhajte. Neka se kratko ohladi pa rasporedite po biskvitu.
Tortu čuvajte najmanje 2 sata u hladnjaku.
Od slatkog vrhnja sa šećerom u prahu i učvršćivačem istucite šlag. Premažite rub torte i nazubljenom lopaticom izvucite uzorak. Na torti označite 16 komada.
Preostali šlag napunite u štrcaljku s rupičastim nastavkom (5 mm Ø) i na rub torte ištrcajte male ružice.
Mrežu od bijele čokolade, toplim, suhim nožem narežite na 16 traka (oko 4 cm širine) i postavite na označenim komadima torte. Ostatak mreže od bijele čokolade namrvite i ravnomjerno pospite po torti. Jagodu prepolovite i položite na sredinu torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači