Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom i stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Jagode operite, očistite i narežite svaku na 4 ili 6 komada. Tučeno vrhnje i Galetta puding stavite u posudu i mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodijelite jagode po kremi.
Preljev za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputama na omotu. Raspodijelite preljev po jagodama. Tortu od jagoda stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se ohladi.
Prsten za torte oprezno skinite i rub torte od jagoda ukrasite pistacijama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači