Jaja sa šećerom, soli, koricom limuna i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese te zajedno s bademima i čokoladom umiješajte kuhačom. Kratko umiješajte maslac. Stavite smjesu u namašćen, pobrašnjen kalup za kolač (25 x 25 cm) i poravnajte je.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Ohlađenu tortu prerežite
Tučeno vrhnje istucite s kremfixom, ali ne prečvrsto. Malo tučenog vrhnja pomiješajte s čokoladom, rastopite na laganoj vatri zatim rashlađeno umiješajte u preostalu smjesu. Polovicom tučenog vrhnja premažite podlogu i po tome raspodijelite jagode. Na to stavite drugu podlogu i oprezno pritisnite. Tortu premažite ostatkom kreme.
Ukrasite naribanom čokoladom i jagodama te do posluživanja držite na hladnom.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti