Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Postepeno dodajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, uspite u smjesu i umiješajte kuhačom.
Smjesu stavite u okrugli kalup za torte obložen papirom za pečenje (26 cm Ø) i poravnajte. Kalup stavite na rešetku na sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Uklonite obruč kalupa i ostavite da se pečeno tijesto ohladi.
Nakon što se ohladi, vratite obruč kalupa.
Sitno narežite jagode i raspodijelite po pečenom tijestu.
Od jagoda izradite pire. Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem i umiješajte u pire od jagoda. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pirea od jagoda. Umiješajte ostatak pirea od jagoda. Kada se smjesa počne stezati, dodajte šlag i jestivom bojom obojite do željene nijanse.
Želatinu pripremite prema uputama na omotu. Šećer u prahu pomiješajte s pjenušcem. Zagrijte želatinu i pomiješajte s 2 žlice pjenušca. Umiješajte ostatak pjenušca. Kada se smjesa počne stezati, umiješajte šlag.
Crvenom kremom premažite biskvit. Na to stavite svijetlu kremu i vilicom provucite kroz oba sloja tako da dobijete mramorni uzorak. Tortu ostavite oko 3 sata na hladnom.
Ploške jagoda s vrhom prema gore utisnite na rub torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači