Dno okruglog kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Jaja u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Miješajući dodavajte šećer tijekom 1 minute i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 min.
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, uklonite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.
Oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit dva puta prerežite i stavite donji dio biskvita na pladanj za torte.
Jagode operite i očistite. Maline proberite. Polovicu jagoda prepolovite, a ostatak sitno narežite. Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite u zdjeli. Umiješajte mascarpone. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvijezde (Ø 13 mm). Najprije na gornju polovicu biskvita istisnite valove. Ukrasite polovicama jagoda i polovicom malina. Potom nadjev u obliku valova raspodijelite po drugoj polovici biskvita. Sitno narezane jagode i ostatak malina raspodijelite po sredini svakog biskvita. Spojite podloge lopaticom ili podizačem za torte. Tortu do konzumacije držite na hladnom.
Tortu prije konzumacije ukrasite listićima matičnjaka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači