Dno okruglog kalupa za torte Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rubove namastite. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu, sol, naribanu koricu limuna i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim kratko umiješajte i mlijeko. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte omekšalu čokoladu za kuhanje, a u drugi ribani kokos. Oba tijesta punite naizmjence u pripremljeni kalup, malo promiješajte vilicom i zagladite. Zatim pecite u donjoj razini pećnice oko 40 minuta.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C
Pečen biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
Pomiješajte malo likera od jaja i malo mlijeka i time poprskajte oba biskvita.
Mlijeko i šlag pjenu istucite prema uputama na pakiranju. U to dodajte ribani kokos i time punite tortu.
Vrhnje za šlag, aromu vanilije i vanilin šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrstu smjesu te premažite tortu.
Pospite malo ribanog kokosa po premazu i ukrasite rubove torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači