Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
U posudi bjelanjak čvrsto istucite mikserom (metlicama). Žumanjak mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini pjenasto istucite 1 minutu. Uz stalno miješanje uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte bademe, krušne mrvice, prašak za pecivo i ribanu čokoladu i kratko umiješajte na najnižoj brzini. U 2-3 porcije umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje. Biskvit prerežite vodoravno na pola. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Okolo stavite prsten za torte ili očišćeni rub kalupa.
Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom istucite u čvrsti šlag. Polagano dodajte instant ledenu kavu u prahu i istucite do kraja. Tučeno vrhnje s ledenom kavom premažite i poravnajte po podlozi i ostavite najmanje 1 sat da stoji u hladnjaku.
Gornju polovicu biskvita razmrvite. Mrvice prepržite u neprianjajućoj tavi bez masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Bademe također prepržite i ostavite da se ohlade. Pržene mrvice, bademe i naribanu čokoladu dekorativno raspodijelite po torti, potom oprezno odvojite prsten za torte ili rub kalupa.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači