Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, cimetom i soli. Postepeno dodajte žumanjke. Bjelanjke i šećer izradite u čvrsti snijeg i kuhačom dodajte u smjesu. Mak pomiješajte s brašnom te prosijte smjesu i sve promiješajte.
Namastite dno kalupa (26 cm Ø), izlijte dobiveno tijesto u kalup i zagladite.
Stavite peći na donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Uklonite obruč kalupa i ostavite da se biskvit ohladi.
Za kremu pripremite želatinu po uputi na pakiranju i zagrijavajte ju sa sokom od limuna. Pomiješajte jogurt, Finesse korice limuna, vanilin šećer i šećer u prahu te umiješajte u želatinu. Dodajte i maline. Kad se sve počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje za šlag.
Stavite obruč kalupa na ohlađeni biskvit. Dodajte kremu od jogurta, zagladite i ostavite 3 sata na hladnome.
Na očvrsnulu kremu posložite maline. Dr. Oetker preljev za torte pripremite po uputi na pakiranju i prelijte ga preko malina.
Nakon što se žele stisne, odstranite obruč od kalupa i stavite tortu na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači