List papira za pečenje zategnite u kalupu. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Obruč kalupa za torte odvojite kuhinjskim nožem i skinite. Stavite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Stavite biskvit na pladanj za torte. Oko biskvita stavite obruč za torte.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom. Mikserom umiješajte mascarpone i liker od jaja. Umiješajte tučeno vrhnje i kremu od likera od jaja i vrhnja valovito raspodijelite po biskvitu. Ostavite tortu da stoji oko 2 sata u hladnjaku.
Prije posluživanja poprskajte tortu likerom od jaja i ukrasite pralinama i ukrasnim cvjetićima. Pospite s nekoliko sjeckanih pistacija.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti