Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uspite tijekom 1 min., uz neprestano miješanje, šećer pomiješan s vanilin šećerom te masu tucite još daljnje 2 min. Pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo i kratko umiješajte u 2 porcije na najmanjoj brzini. Tijesto poravnate u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Podlogu od biskvita odvojite od kalupa, iskrenite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Podlogu položite na pladanj za torte te oko nje postavite očišćeni obruč od kalupa ili obruč za torte.
Kapučino prah rastopite u mlakoj vodi, pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Slatko vrhnje za šlag kratko istucite. Uspite, uz stalno miješanje, želatinu fix i istucite čvrsti šlag. Pomoću pjenjače najprije izmiješajte otprilike 4 žlice šlaga sa mješavinom od kapučina, te sve umiješajte u šlag.
Masu od šlaga namažite na podlogu te žlicom napravite udubljenja u površini od šlaga. Stavite tortu na najmanje 2 sata u hladnjak.
Čokoladu grubo usitnite, otopite u vodenoj kupelji pri slaboj temperaturi i napunite u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali kut i naštrcajte motive na papir za pečenje. Ostavite motive da se stvrdnu.
Obruč za torte pažljivo odvojite i skinite. Tortu po želji ukrasite čokoladnim ornamentima i pospite kakaom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači