Za izradu kreme od maslaca pomiješajte puding u prahu bez šećera sa 6 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte u loncu. Potom skuhajte puding prema uputama na omotu. Pri kraju dodajte desertni preljev Toffee. Na vruću površinu pudinga stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Čokoladu grubo nasjeckajte. Zagrijte mlijeko u loncu i otopite u tome čokoladu. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i Finesse koricu naranče te miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute. Pomiješajte brašno s
praškom za pecivo i kakaom te umiješajte kratko na srednjoj brzini. Kratko umiješajte mileram i mješavinu čokolade i mlijeka. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Podlogu izvadite iz kalupa i stavite je na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Povucite papir za pečenje koji se pekao s podlogom i ostavite podlogu da se ohladi.
Okrenite podlogu i vodoravno je prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom od mandarina ili naranče.
Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Umiješajte ohlađeni puding žlicu po žlicu. Pazite pritom da su maslac i puding sobne temperature jer će se krema u protivnom zgrušati. Kremu od maslaca začinite sa soli.
Trećinom kreme premažite donju podlogu. Na to stavite gornju podlogu i malo je pritisnite. Tortu tanko premažite s malo kreme od maslaca i stavite 10 minuta na hladno. Oko polovice preostale kreme od maslaca stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u veliku vrećicu za zamrzavanje. Zarežite vrećicu na vrhu u obliku kljuna na dubinu od približno 1 cm (slika 1). Tortu tanko premažite preostalom kremom od maslaca. S gornje strane torte u obliku vijenca izradite listiće (slika 2). Tortu stavite u hladnjak, najmanje 2 sata, a najbolje tijekom noći.
Tortu neposredno prije posluživanja ukrasite pistacijama i karamelom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači