Pladanj za tortu obložite listom papira za pečenje te na njega postavite zatvoreni obruč za torte.
Piškote u vrećici za zamrzavanje valjkom fino namrvite. U malom loncu rastopite maslac. Umiješajte namrvljene piškote, masu unutar obruča kalupa za torte ravnomjerno raspodijelite i utisnite da dobijete podlogu. Podlogu do daljnje obrade stavite u hladnjak.
Želatinu namočite po uputi na omotu. Banane ogulite i narežite na oko 1/2 cm debele kriške. Mikserom (metlicama) dobro izmiješajte svježi sir s jogurtom, nektarom od banana, šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite prema uputi na omotu i s pomiješajte s otprilike 4 žlice mase od svježeg sira. Masu sa želatinom umiješajte u masu od svježeg sira te 4 žlice kreme rasproedite po podlozi. Ploške banane ravnomjerno jednu pored druge posložite na kremu, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Na njih stavite ostalu kremu i poravnajte. Džem rasporedite u mrljama po kremi te vilicom spiralno umiješajte u kremu. Tortu stavite na 3 sata u hladnjak.
Lopaticom odvojite papir za pečenje i uklonite ga. Obruč kalupa za torte odvojite i skinite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači