Otopite maslac u lončiću i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ispecite 2 biskvita jedan za drugim: mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 min. istucite jaja u posudi za miješanje dok ne postanu pjenasta. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i kroz 1 minutu umiješajte u pjenastu smjesu jaja. Zatim tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko izmiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u kalup za tortu i poravnajte površinu. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Iskrenite podlogu na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup pripremite kako je ranije opisano. Napravite drugi biskvit kako je gore opisano te ga ispecite.
Svaki biskvit vodoravno prerežite te iz 2 podloge u sredini izrežite krug (Ø otprilike 9 cm). Jedan biskvit bez izrezanog kruga položite na pladanj za tortu.
U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte maslac dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte šećer u prahu i Finesse aromu i kratko istucite. Stavite punu žlicu kreme u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje i odložite sa strane. Nanesite otprilike 1/3 kreme na donji sloj biskvita te na njega položite prvi biskvit s izrezanom sredinom. Nanesite gotovo polovicu kreme na taj biskvit i na njega položite idući biskvit s izrezanom sredinom. Na njega nanesite dobre 3/4 preostale kreme. Izgladite rubove rupe u sredini torte razmazivanjem kreme koja izlazi između podloga od biskvita u tankom sloju. Rupu ispunite šarenim čokoladnim dražejama i položite zadnji biskvit. Tortu u tankom sloju omažite preostalom kremom i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata (dok krema ne očvrsne).
Fondant deku na foliji razvaljajte da bude malo veća (Ø otprilike 36 cm) te ju uz pomoć folije odmotajte na torti. Rub položite bez nabora i izgladite. Odrežite višak fondanta. Odrežite vrlo mali dio kuta vrećice za ukrašavanje ili vrećice za zamrzavanje i na tortu nanesite točkice kreme. Svaku točkicu ukrasite šarenom čokoladnom dražejom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači