Pečenje obložite papirom za pečenje i namastite dno okruglog kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s Praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini.
¼ tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite oko 6 motiva zečića. Stavite zečiće na lim za pečenje i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Od preostalog tijesta oblikujte kuglu, razvaljajte je po dnu okruglog kalupa za torte, više puta probodite vilicom i također ispecite.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Ostavite zečiće da se nakon pečenja ohlade na kuhinjskoj rešetki. Prhko tijesto nakon pečenja odvojite od dna okruglog kalupa za torte pa ga ostavite da se ohladi na dnu.
Otopite maslac u posudi i ostavite da se ohladi. Očistite dno okruglog kalupa za torte, namastite ga i obložite papirom za pečenje.
Mikserom (metlicama) pjenasto tucite jaja u posudi 1 minutu na najvećoj brzini. Pomiješajte šećer s Vanilin šećerom i umiješajte kroz 1 minutu u smjesu. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, Kakaom i Praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u okrugli kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i odmah pecite.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite biskvit od kalupa, istresite ga na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje s biskvita i prerežite ga jednom vodoravno.
Stavite mandarine u sito i ostavite ih da se dobro ocijede. Dno od prhkog tijesta stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom. Na to stavite donji biskvit, lagano pritisnite. Stavite mandarine na donji biskvit. Pomiješajte Kremifix s vanilin šećerom i istucite čvrsto tučeno vrhnje. Polovicu tučenog vrhnja oprezno razmažite po mandarinama. Na to stavite gornji biskvit, lagano pritisnite i premažite preostalim tučenim vrhnjem. Rub dekorativno ukrasite pomoću noža. Tortu do konzumacije držite na hladnom.
Zečiće ukrasite Šećernim pismom i Šarenim ukrasima za kolače. Tortu pospite pistacijama. Zečiće i čokoladna jaja stavite na tortu prije posluživanja.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači