U malom loncu otopite maslac i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite da papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi jaja s vrućom vodom mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uz stalno miješanje tijekom 1 min. uspite s vanilin šećerom pomiješani šećer te masu tucite još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto u kalupu za torte poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, podlogu iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite podlogu da se ohladi.
Podlogu jednom vodoravno prerežite tako da gornji dio podloge bude dvostruko deblji od donjeg dijela. Iz debljeg dijela podloge izrežite krug tako da ostane oko 1 cm široki obruč od tijesta (slika 1). Donji dio podloge premažite džemom od višanja i ne njega položite obruč od tijesta.
Pripremite Galettu prema uputi na omotu, ali s mlijekom i likerom od jaja. Puding ulijte u obruča od tijesta te deblji dio podloge položite u sredinu na kremu.
Od slatkog vrhnja sa želatinom fix i vanilin šećerom istucite čvrsti šlag. Omažite tortu šlagom. Od kuvertire nožem ili strugačem za povrće ostružite lokne i rasporedite ih po torti. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak. Tortu prije posluživanja ukrasite ukrasnim cvjetovima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači