Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Postupno na najvećoj brzini umiješajte žumanjak. Pomiješajte brašno s kakaom, praškom za pecivo, bademima i ribanom čokoladom i na srednjoj brzini kratko umiješajte u dva navrata. Mikserom (metlicama) kratko na srednjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka. Stavite tijesto u kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku pećnice.
Položaj rešetke: donja trećina
Ostavite podlogu da odstoji 10 minuta u kalupu, potom je odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Žlicom izdubite dno oko 1 cm duboko, ostavljajući rub od 1-2 cm. Najprije nožem malo zarežite površinu na rubu. Ostatke tijesta izmrvite u zdjeli.
Banane ogulite, prepolovite po duljini, poprskajte limunovim sokom i stavite u udubljeni biskvit.
Tučeno vrhnje s Kremfixom, šećerom i vanilin šećerom čvrsto istucite, umiješajte ribanu čokoladu. Nadjev u obliku kupole stavite na voće i pospite mrvicama biskvita (mrvice po potrebi lagano utisnite). Tortu u obliku krtičnjaka ostavite oko sat vremena na hladnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači