Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Na papir za pečenje stavite kalup u obliku srca. Rastopite čokoladu za kuhanje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajući postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok ne nastane homogena smjesa. Tucite svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom, te kratko umiješajte zajedno s otopljenom čokoladom na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup i stavite peći.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Otpustite i uklonite kalup. Čokoladnu tortu prevrnite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.
Čokoladnu tortu premažite marmeladom od malina.
Umutite čvrsti šlag sa jednom vrećicom želatine. Pomiješajte kvark sa jednom vrećicom želatine. Umiješajte šećer, vanilin šećer i limunov sok u smjesu kvarka. Na kraju umiješajte kremu. Na podlogu namažite 1/3 kreme od kvark kreme i na kremu posložite maline. Nježno utisnite maline u kremu. Preostalu kremu premažite preko malina i ravnomjerno rasporedite. Tortu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
Istucite vrhnje s vanilin šećerom u čvrsti šlag i stavite ga u vrećicu s velikim nastavkom. Tortu po želji ukrasite šlagom, malinama i čokoladnim srcima i ohladite do posluživanja.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači