Od ukupne količine odvojite mali komadić bijelog fondanta, obojite ga kakaom te od njega napravite dvije kuglice za oči.
Od 200 g bijelog fondanta oblikujte glavu zeca. S nožem za mazanje napravite dvije udubine na mjesto gdje ćete kasnije staviti uši (slika 1). Prstom ili drškom kuhače napravite udubine za oči i nos.
Za uši potrebno je 50 g bijelog fondanta. Fondant rukama oblikujte u valjak dužine cca 6 cm. Jedan kraj neka bude malo uži. Valjak razvaljajte ga tako da donji dio ušiju bude malo deblji kako bi mogli ugurati drveni štapić. Gornji dio ušiju dodatno malo stanjite i preklopite prema unutra (ne pritisnuti).
Za šape uzmite po 25 g bijelog fondanta i oblikujte 4 kaplje. Za izradu prednjih šapa nožem urežite prste. Za stražnje šape spljoštite fondant u oblik kruga (Ø 6 cm). Za svaku stražnju šapu crvenim fondantom oblikujte po 3 manje i 1 veću kuglicu, spljoštite ih i bijelim čokoladnim pismom zalijepite na šapu.
Od crvenog fondanta napravite nos te ga bijelim čokoladnim pismom zalijepite u predviđenu udubinu. Na isti način zalijepite i ranije pripremljene kuglice za oči.
Sve dijelove od fondanta stavite na papir za pečenje i ostavite da se suše jedan dan.
Maslac otopite i ostavite sa strane. Jaja, šećer i vanilin šećer miksajte 2 minute na najjačoj brzini. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa špatulom lagano izmiješajte smjesu. Na kraju umiješajte otopljeni maslac i lješnjak krokant.
Smjesu istresite u namašćen, brašnom posut kalup za torte (Ø 18 cm) i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Biskvit II pripremite na isti način i ispecite.
Za kremu pomiješajte puding u prahu, šećer i manju količinu mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Ostavite puding da se malo ohladi. Stavite zatim puding u zdjelu, prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi do kraja.
Maslac mikserom (metlicama) izmiješajte u pjenastu smjesu. Postupno umiješajte puding. Biskvit stavite na podlogu za torte i premažite ga 1/3 kreme. Položite drugi biskvit, a zatim cijelu tortu premažite ostatkom kreme i lijepo ju zagladite. Ostavite tortu da odstoji oko ½ sata na hladnom mjestu.
Tamnu čokoladu grubo nasjeckajte. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte nasjeckanu čokoladu pa miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. Stavite smjesu u zdjelu i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu ganache kremu izmiješajte mikserom (metlicama) te potom premažite tortu.
Zeleni fondant malo premijesite, a zatim ga na glatkoj površini koju ste posipali sa šećerom u prahu razvaljajte u oblik kruga (Ø oko 40 cm). Razvaljani fondant pažljivo premjestite na rashlađenu tortu te rukama nježno priljubite uz cijelu površinu torte. Višak fondanta odrežite. Višak oblikujte u valjak i kao rub omotajte oko torte. Također, od viška fondanta možete napraviti dodatne dekoracije, primjerice busen trave, tako da zeleni fondant protisnete kroz sito i nalijepite uz rub torte. Tortu ukrasite dekoracijom koju ste pripremili dan ranije. Sve elemente nalijepite bijelim čokoladnim pismom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači