Obložite dno kalupa za tortu (ø 18 cm) papirom za pečenje.Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U većoj posudi miksajte jaja na najvišoj brzini oko 1 minutu. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa nastavite miksati još 2 minute. Ulijte vrhnje za šlag i kratko promiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte u smjesu i sve zajedno umiješajte na najnižoj brzini. Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup, poravnajte i pecite na donjoj rešetki oko 40 minuta. Nakon pečenja, izvadite biskvit i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Vrijeme pečenja: 40 Minute
Operite i očistite jagode, maline i crveni ribiz. Nasjeckajte oko 100 g jagoda, skinite bobice s dvije grančice ribiza, pa sve pomiješajte s 50 g malina. Ostatak voća sačuvajte za završnu dekoraciju.
Čokoladna srca zalijepite na vrh čokoladnih štapića koristeći šećerno pismo. Po želji, na srca možete ispisati natpise poput „MAMA“, pa ih ostavite da se osuše.
Pomiješajte Kremfix sa šećerom. U posebnoj posudi istucite vrhnje za šlag i tokom miksanja postupno dodajte pripremljenu mješavinu šećera i Kremfixa. Na kraju lagano umiješajte namaz od lješnjaka sobne temperature.
Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite na tri jednaka sloja. Na prvi sloj nanesite trećinu kreme i rasporedite polovinu pripremljene voćne smjese. Poklopite srednjim slojem biskvita, lagano pritisnite, premažite s još jednom trećinom kreme i dodajte preostalo voće. Na vrh stavite posljednji sloj biskvita i ponovno lagano pritisnite. Preostalom kremom premažite vrh torte, a bočne strane samo tanko, kako bi se postigao efekt „naked cake“. Tortu zatim stavite u hladnjak i ostavite da se hladi barem jedan sat.
Prije posluživanja, ukrasite tortu prepolovljenim jagodama, pripremljenim čokoladnim srcima i štapićima, te po želji dodajte ukrasne jestive cvjetiće.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti