Za izradu tijesta pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu.
Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga (promjera oko 10 cm). Krugove tijesta stavite u namašćen kalup za muffine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.
Za punjenje zakuhajte tučeno slatko vrhnje. Maknite sa štednjaka, dodajte čokoladu i miješajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) istucite u kremastu smjesu. Pojedinačno umiješajte jaje i bjelanjak. Umiješajte ohlađeno tučeno slatko vrhnje s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodijelite po tijestu u kalupu.
Kalup stavite na rešetku u donjoj polovici pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za kolače.
Tortice ukrasite jagodama.
Zagrijte marmeladu i premažite jagode.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači