12 kalupa (Ø 7 cm) dobro namastite margarinom ili maslacem i pospite brašnom. Pripremite modlice za kolačiće (Ø 9 cm) i vrećicu za ukrašavanje.
Za izradu tijesta pomiješajte u posudi brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite glatko tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2,5 mm. Modlicom za kolačiće (Ø 9 cm) izrežite 12 krugova i stavite ih u pripremljene kalupe. Vilicom više puta probodite. Preko noći ostavite u hladnjaku (kako se tijesto više ne bi stisnulo).
Pecite u sredini zagrijane pećnice oko 20 – 25 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Izvadite tortice iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Bijelu i tamnu čokoladu narežite na male komade i stavite u zdjelu. Maslac i vrhnje zakuhajte u tavici, dodajte u čokoladu i miješajući otopite čokoladu. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh vrećice i nadjenite tortice.
Ukrasite voćem, listovima mente i pistacijama. Poslužite ili pričekajte dok se nadjev ne stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači