Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega postavite okrugle kalupe.
Mješavinu orašastih plodova sitno nasjeckajte ili usitnite blenderom. Razlomite čokoladu i otopite ju na pari. Umiješajte orašaste plodove. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe i utisnite žličicom. Ostavite da se stisnu u hladnjaku.
U jednoj posudi pomiješajte jogurt sa svježim sirom i narančinim sokom. Umiješajte želatinu fix i miješajte 1 minutu. Na kraju umiješajte med. Kremu od jogurta ravnomjerno rasporedite u kalupe i ostavite najmanje 1 sat u hladnjaku.
Mješavinu orašastih plodova grubo nasjeckajte, karamelizirajte s medom u maloj tavi bez masnoće na srednjoj temperaturi i ostavite da se ohladi na komadu papira za pečenje.
Odvojite tortice oštrim nožem i istisnite ih iz kalupa. Posipajte krokantom i servirajte. Po želji pospite medom.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti