Ostavite višnje da se na cjediljci dobro ocijede. Namastite kalup za torte i umetak. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi maslac ili margarin mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini dodajte jaje po jaje i miješajte 1/2 minute. Umiješajte Amaretto i Crème fraîche. Brašno pomiješajte s Backin praškom za pecivo i kratko umiješate u 2 porcije. Pažljivo umiješajte višnje. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Ostavite kolač otprilike 10 min. u kalupu, onda ga iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.
Usitnite čokoladu, rastopite je na pari na slaboj vatri i poprskajte po kolaču. Neka se preljev stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači