Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, mlaćenicu, šećer i vanilin šećer stavite u zdjelu. Zatim, pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte i kratko sve izmiješajte ručnim mikserom (metlicama). Tamnu čokoladu umiješajte u smjesu.
Smjesu podijelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm).
Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.
Tamnu čokoladu i mliječnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umiješajte otopljene čokolade s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 kreme. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.
Kolač do posluživanja stavite na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači