Rajčice operite i narežite na manje komade. Papriku operite i narežite na veće komade. Luk i češnjak ogulite i narežite na sitne kocke. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 130 °C
Komade povrća, sok od rajčice, ocat od malina, koricu limuna i sve začine stavite u veliki lonac. Dodajte želirni šećer i dobro promiješajte. Miješajući zakuhajte. Stalno miješajući nastavite kuhati na jakoj vatri najmanje 5 minuta. Izvadite lovorov list i začinite smjesu. Umiješajte konzervans. Smjesu odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki s poklopcima s navojem (twist off) i zatvorite. Staklenke stavite u lim za pečenje ili pekač. Ulijte kipuću vodu tako da su staklenke oko 2 cm u vodi. Kalup oprezno stavite na rešetku u pećnici i ukuhajte.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme kuhanja: oko 35 Minute
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica