Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Na radnoj površini kratko izmijesite u glatko tijesto i podijelite na 4 porcije jednake veličine. Jednu porciju tijesta kratko izmijesite s pola žličice kakaa, drugu s jednom i pol žličicom kakaa, a treću porciju s preostalim kakaom. Jedna porcija tijesta ostaje „neobojena“. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i držite oko 30 minuta na hladnom.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Svaku porciju tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od približno 3 mm. Kalupima izrežite različite motive i stavite ih na lim za pečenje. Pecite kekse.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 11 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Kekse ukrasite po želji šećernim pismom i dekorima za kekse.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači