Za tijesto prosijte brašno na radnu površinu. Dodajte mu sve ostale sastojke po redu i rukama zamijesite u prhko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 45 minuta na hladnome.
Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Po želji izrežite jaja i složite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.
Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vrućom vodom. Dobiveni preljev podijelite na 4 porcije i svaku obojite jestivim bojama dok ne dobijete željene nijanse. Ohlađene kekse od prhkog tijesta premažite željenim šećernim preljevom.
Po želji ukrasiti šećernim pismom i Dr. Oetker dekorima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači