Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U zdjeli mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u glatku smjesu. Dok miješate postupno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Dodajte jaje i miješajte na najvećoj brzini oko ½ minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i naizmjence s mlijekom dodajte smjesi miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte kakao mrvice. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite peći.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite na rešetci za kolače da se ohladi.
Ohlađeni kalup očistite i ponovo ga namastite i pobrašnite. Ponovo zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Okrajke kolača stavite u zdjelu (sa strane). Iz kriški izrežite zečiće (oko 5 cm) ili druge uskršnje motive. Ostatke također stavite u zdjelu. Zečeve posložite jedan uz drugi po sredini kalupa pri čemu na krajevima ostavite po 1 cm (razmaka).
U zdjeli mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u glatku smjesu. Dok miješate, postupno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Svako jaje miješajte na najvećoj brzini po ½ minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence s mlijekom dodajte smjesi miješajući na srednjoj brzini. Tijesto pažljivo izlijte u kalup tako da se zečevi ne pomaknu, i stavite peći.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite na rešetci za kolače da se ohladi.
Ostatke kolača izmrvite u zdjeli i dodajte sok od naranče. Mikserom (metlicama) prvo miješajte na najmanjoj, a zatim na srednjoj brzini dok ne nastane ljepljiva smjesa. Od smjese oblikujte oko 16 jaja jednake veličine. U vodenoj kupelji na laganoj vatri otopite tamnu čokoladu s uljem. Jaja prelijte otopljenom čokoladom i pospite šarenim mrvicama. Ostavite da se stisnu na komadu papira za pečenje. Ostatkom čokolade prelijte kolač i pustite da se stisne. Fondant protisnite kroz grubo sito, od toga napravite gnijezda u koja stavite jaja i sve stavite na i oko kolača.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači