Od ukupne količine hladnog mlijeka odvojiti 1 dl i pomiješati sa pudingom i šećerom u smjesu bez grudvica. Ostatak mlijeka zagrijavati u odgovarajućoj šerpi. Puding zakuhati u vrelom mlijeku uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta i nakon par minuta dodati maslac i miješati dok se sav maslac ne otopi i dok se ne dobije jednolična, glatka smjesa. Zatim dodati i mascarpone sir i ponovo promiješati. Fil prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje, a zatim dobro izmiksati mikserom neposredno prije filovanja čokoladnih jaja.
Bijelu čokoladu otopiti na pari, a zatim podijeliti na 2 jednaka dijela i u jedan dodati malo crvene boje za čokoladu i promiješati.
Silikonski kalup za jaja premazati pomoću kuhinjskog kistasa otopljenom čokoladom u 2 sloja. Prohladiti u frižideru. Kad se čokolada stegne pažljivo izvaditi jaja iz kalupa.
Lisnati keks izmrviti, a krem od manga malo zagrijati i prebaciti u poslsatičarsku vrećicu. Puding fil takođe prebaciti u poslstičarsku vrećicu kako bi lakše filovali čokoladna jaja.
Filovati prvo sa malo mango krema; zatim u tankom sloju rasporediti lisnati keks; preko puding fil; ponovo sloj lisnatog keksa; završni sloj je puding fil i na sredini formirati “žumanjak” od mango krema.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti