Kalup za pečenje namastite, sastavite, pobrašnite i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno miješajući dodajte šećer, vanilin šećer, sol i aromu dok se ne dobije jednolična masa. Umiješajte jaje na najjačoj razini oko 1/2 min. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i naizmjenično umiješajte s mlijekom na najnižoj razini. Ulijte tijesto u lim za pečenje u obliku zečića i stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Nakon pečenja ostavite u kalupu 5 minuta. Zatim stavite na rešetku za torte, skinite kopče, prvo pažljivo olabavite i skinite gornju polovicu, zatim kolač okrenite i oslobodite drugu polovicu kalupa. Po potrebi izravnajte konture oštrim nožem odmah nakon vađenja iz kalupa. Ostavite da se ohladi.
Uskršnjeg zeku prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači