Jabuke ogulite, narežite svaku na četiri komada, a potom svaki komad na manje komade. Bademe stavite u lonac i lagano zapecite. Dodajte jabuke, šećer, grožđice i polovicu soka od jabuka i miješajući sve zajedno pirjajte oko 5 minuta. Preostali sok pomiješajte s gustinom, dodajte smjesu jabukama i miješajući kratko zakuhajte.
Aparat za vafle najprije zagrijte na najvećoj temperaturi.
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s cimetom i praškom za pecivo te zajedno s mlijekom kratko umiješajte miješajući na srednjoj brzini.
Smanjite temperaturu aparata za vafle na srednju temperaturu i namastite ga. Tijesto žlicama (u porcijama od po 2 velike žlice) stavljajte u aparat za vafle i pecite do zlatno-smeđe boje. Vafle pojedinačno ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki ili ih poslužite tople s kompotom. Napomena: obratite pozornost na upute za upotrebu aparata za vafle.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti