Izdvojite 5 jagoda te preostale jagode operite i očistite. Od preostalih jagoda napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Istucite čvrsti šlag. Za vrijeme tučenja usipavajte polako Želatine fix. Umiješajte pire od jagoda. Šlag napunite u vrećicu za zamrzavanje. Zatvorite vrećicu i stavite u hladnjak.
Bademe u obloženoj tavi, bez masnoće, prepržite i ostavite da se na tanjuru ohlade. Aparat za vafle najprije zagrijte na najvećem stupnju. Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača aparata za vafle.
U posudi pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim badema. Od svega mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte bademe.
Aparat za vafle stavite na srednju temperaturu i namastite. Stavite 2-3 žlice tijesta po vaflu u aparat i ispecite do zlatnožute boje. Ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Vafle poslužite sa šlagom od jagoda. Odrežite kut vrećice za zamrzavanje. Vafle pospite šećerom u prahu, ukrasite jagodama i poslužite.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti