Za bazu, stavite maslac u lončić i otopite na srednje jakoj vatri. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i valjkom usitnite na mrvice. Umiješajte izmrljvene kekse u rastopljeni maslac.
Prekrijte dno kalupa (promjera 20 cm) papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite smjesu s keksima po kalupu i čvrsto pritisnite. Ostavite da se hladi najmanje 15 minuta.
U međuvremenu napravite kremu. Operite limun toplom vodom, posušite, sitno naribajte koru i iscijedite sok. Ručnim mikserom miješajte naribanu koru i sok limuna, vanilin šećer, svježi sir i skutu dok ne dobijete glatku smjesu.
Prosijte šećer u prahu u zdjelu i umiješajte u smjesu zajedno sa želatinom. Ravnomjerno nanesite kremu na bazu, zagladite i ostavite da se hladi 3 sata. Poslužite kolač s umakom od maline.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti