Operite i osušite šljive, prepolovite, izvadite košticu i prerežite na četvrtine. Karamelizirajte šećer u loncu. Dodajte šljive i kratko promiješajte. Promiješajte 2 žlice soka od naranče sa škrobnim brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Deglazirajte šljive preostalim sokom od naranče i Amarettom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte smjesu škrobnog brašna i kuhajte još minutu.
Stavite aquafabu u zdjelu i tucite mikserom s nastavkom za šlag dok se ne stvrdne, postupno dodajući kremfix. Promiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte u zdjelu u kojoj se nalaze sojino mlijeko i vanilin šećer. Dodajte tučenu aquafabu.
Zagrijte ulje na tavi i pecite dio po dio smjese da dobijete palačinke. Po želji, palačinke možete držati na toplome u pećnici (gornji/donji grijač: 100 °C).
Pokupite kokosovo vrhnje koje se uvijek skupi na vrhu kokosovog mlijeka i miješajte dok ne postane glatko. Operite melisu, osušite i otrgnite listiće. Palačinke poslužite na tanjurima s nadjevom, kokosovim vrhnjem i melisom.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti