Četvrtasti kalup dobro namastite i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte tako da dobijete glatko tijesto. 2/3 tijesta ravnomjerno raspodijelite po četvrtastom kalupu. Kakao i 2 žlice bademovog napitka umiješajte u preostalo tijesto. Raspodijelite tamno tijesto po svijetlom tijestu i vilicom spiralno prođite kroz slojeve tijesta tako da dobijete mramorni uzorak. Stavite kalup u rešetku u pećnicu. Nakon približno 15 minuta kolač nožem razrežite po dužini.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Ostavite kolač da stoji 10 minuta u kalupu, potom ga odvojite od kalupa i istresite na kuhinjsku rešetku. Ostavite kolač da se ohladi.
Čokoladu krupno nasjeckajte, otopite na pari na slaboj temperaturi i ostavite da se malo ohladi. Premažite mramorni kolač čokoladom i pospite ukrasom za posipavanje. Ostavite preljev da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači