Za smjesu pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu za miješanje. Dodajte preostale sastojke jedan za drugim i miješajte mikserom dok smjesa ne postane glatka. Ulijte 2/3 smjese u namašćen, pobrašnjen kalup za kruh (11 x 25 cm). U ostatak smjese umiješajte kakao i 2 žlice sojinog napitka. Preko svijetle smjese rasporedite kakaovu masu i spiralno provucite vilicom da napravite mramorni uzorak.
Kalup stavite u pećnicu. Nakon 15-ak minuta kolač uzdužno prerežite nožem.
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Nakon pečenja kolač ostavite da se hladi u kalupu cca 10 minuta, okrenite naopako, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači