Namastite dno kalupa za tortu i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Gustinom i Backinom. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (metlicama), najprije kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za tortu i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa, tijesto iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odvojite papir za pečenje pa tortu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio tijesta položite na pladanj za tortu.
Kremu za torte pripremite sa slatkim vrhnjem prema uputi na omotu. Otprilike 4 žlice kreme nanesite na donji dio tijesta. Po 2 žlice kreme rasporedite u 4 posudice i umiješajte u svaku nekoliko kapi jedne od boja za kolače (crvena, žuta, zelena, plava). Polovicu svake kreme u mrljama nanesite na tortu (slika 1). Položite na to srednji dio torte, nježno pritisnite i premažite s 4 žlice neobojene kreme. Preostale obojene kreme nanesite u mrljama na tortu. Uzmite gornji dio torte, položite ga na kremu i nježno pritisnite. Premažite tortu preostalom neobojenom kremom.
Izvaljajte bijeli fondant što tanje na površini koju ste posuli šećerom u prahu. Pritisnite fondant uz rub (slika 2) i odrežite višak. Taj višak izmijesite s nekoliko kapi boje i oblikujte tanko valjak koje ćete položiti uz dno torte. Ukrasite tortu raznim šećernim dekorima, bombonima i svjećicama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači