Mlijeko zagrijte u malom loncu i u mlijeku otopite maslac.
Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) izradite sitne, ali ne prevelike mrvice.
Tijesto kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte valjak i narežite ga na 8 jednako velikih komada. Od svakog komada tijesta odvojite komad veličine lješnjaka za uši i ostavite sa strane. Od komada tijesta oblikujte ovčice; pritom ih spljoštite i s gornje strane izradite glavu. Zatim još oblikujte 2 noge i po 4 ovčice stavite na lim. Od malih komada tijesta oblikujte uši i stavite ih na glavu. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite ovčice. Mrvicama poput krzna pospite ovčice, ostavljajući glavu i noge slobodne. Mrvice na rubu lagano utisnite. Utisnite grožđice u glavu da izgledaju poput očiju. Tijesto ostavite da se diže na toplom mjestu sve dok se vidno ne poveća. U međuvremenu zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Lim s ovčicama stavite u pećnicu i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Uskrsne ovčice zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači