Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.
Za tijesto zakuhajte mlijeko u loncu. Stavite vrećice instant čaja da se natope i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin u posudi pjenasto izmiješajte mikserom. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miješati sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, svako miješajući oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i naizmjenično sa chai mlijekom dodajte u dvije porcije kratko miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte mljevene bademe.
Stavite tijesto u kalup i ravnomjerno rasporedite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Ostavite kolač da se hladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki oko 10 minuta, potom ga odvojite od kalupa, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari pri niskoj temperaturi. Umiješajte instant čaj i prelijte kolač. Pospite s malo cimeta i ostavite preljev da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači